Pepparkakshus

2011-11-29 @ 20:18:33
Övrigt
Ikväll har jag och mamma pysslat ihop ett pepparkakshus tillsammans. Det blev ett jättegulligt litet hus pyntat med franska pastiller och florsockerkristyr. Jag tog en bild men det var så dåligt ljus i köket så jag fick använda blixt, tar nya vid bättre ljus!



Fönstren är gjorda av söndersmulade, ihopsmälta halstabletter - fantasifullt

Avlider

2011-11-26 @ 16:40:17
Foto - Hästar


Söt så man avlider♥

Hopplektion - Pamir

2011-11-25 @ 19:42:06
Dagens Ridpass
Redan förra gången jag red Pamir så sa jag att jag aldrig mer skulle rida den hästen. Han känns som en bit gummi som viker sig åt alla håll samtidigt men samtidigt är han som en stel plankbit som aldrig har hört orden 'böja och ställa' förut. Vi hoppade en liten bana där det krävdes att man höll ut bra i hörnen för att få bra vägar, vilket inte var det lättaste eftersom Pamir  vägrade gå närmare (de köttätande) hörnen än 10 meter. Dessutom var han seg och bjöd inte alls, dock kan jag inte bara skylla på hästen eftersom det var lika mycket mitt fel. Nu har jag ont i alla mukler i hela kroppen och ska mysa i soffan framför idol.


Fixat sommarjobb

2011-11-23 @ 19:01:41
Hästar
Har helt glömt bort att skriva att jag har fått sommarjobb! Förra året frågade jag på Stall Aftonsol om jag fick sommarjobba där men då hade redan någon annan frågat. Detta hade jag glömt bort men M kom ihåg det och frågade mig när jag praoade där förra månaden. Tre veckor ska jag hjälpa till på ridlägren och som betalning får jag rida gratis hösten 2012 - N.I.C.E ?!


Jag blir ju inte rik på det men helt perfekt är det i alla fall!

Socker

2011-11-22 @ 20:35:20
Foto - Övrigt


Spelar det längre någon roll
Jag orkar inte slåss
Det är bortom min kontroll


Julfestmöte

2011-11-20 @ 10:47:16
Hästar
Om ungefär en timme åker jag ut till Stall Aftonsol på julfestmöte. Den 9e december ordnar Aftonsols Ungdomssektion julfest med lite olika program. Först och främst ordnas den för att nybörjarna som inte kunde vara med på hopptävlingen nu senast ska få vara med och hoppa en liten bana med några hinder, gärna utklädda till någonting lite juligt. Idag ska vi bestämma vem som ska göra vad och hur allt ska gå till. Och när vi är klara med det ska jag självklart ner och pussa på min finaste♥


Mer sådant här!

2011-11-19 @ 06:03:00
Hästar
Femtusen kronor per termin - så mycket kostar det i snitt att gå på ridskola i Stockholmsområdet. Klart dyrast i landet. Men nu är Nacka kommun är på väg att bli först i Sverige med att dela ut ridcheckar.

Någon gång i sjuårsåldern brukar det hända, prinsessan vill bli ponnytjej. Längtan efter att få börja rida på hästar har slagit ut i full blom.

Länets ridklubbar har ungefär 23 000 medlemmar - och av dem är barn och ungdomar den överlägset största medlemsgruppen.

Eller rättare sagt, flickor är den överlägset största medlemsgruppen. Det finns knappast någon annan aktivitet som engagerar så många flickor. Samtidigt får ridsporten klart mindre av allmänna medel än andra idrotter.

När Nacka kommun undersökte vad barn vill göra på sin fritid - så är det tydligt att många skulle vilja börja rida - om dom bara hade råd.

Nacka kommuns undersökning visar också att pojkar är väsentligt mer nöjda med sin fritid än flickor. Så för att stödja flickornas fritid vill nu Nacka, som första kommun i landet, införa en ridcheck till barn mellan 10 och 16 år som är skrivna i kommunen.

Med en ridcheck skulle den faktiska kostnaden för eleven stanna på 2000 kronor per termin, istället för 5 000. Något som Nacka kommun hoppas ska få fler ungdomar att prova på sporten.

******Tacket från SVTs Hemsida där reportaget finns att se******

 

 

Igår såg jag ett reportage i ABC's nyhetssändning, jag hoppas att dom får igenom det och att det kommer sprida sig även hit. Senast i förrgår pratade jag och mamma om att det borde satsas mer på ridsporten eftersom den har blivit så stor. Nu verkar det ju äntligen vara på gång och än en gång, jag hoppas verkligen att dom kan få igenom detta!


Dressyrlektion - Nick

2011-11-18 @ 19:25:28
Dagens Ridpass
Egentligen skulle jag ha ridit Safira som vanligt idag men efersom hon går så mycket på lördagens nybörjarlektioner och Nick behövde ridas så fick jag ta honom i stället och Safira fick vila.

Det var första gången jag red honom så jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig. I början var han lite spänd men när vi började jobba sen så slappnade han av och kändes riktigt bra. Jag trodde att han skulle kännas tyngre och segare men han klev på fint och verkade tycka det var riktigt roligt! I galoppen tände han till och efter det gick han verkligen jättebra, stadigt och fint gick han mot tygeln och vi fick massor av beröm!

Jag rider honom gärna igen, han är perfekt i storleken och rolig att rida. Men förstås rider jag ändå helst Safira♥

Fruktansvärt söt ponnypojke!

Ny design

2011-11-17 @ 15:17:55
Övrigt
Som ni kanske har sett så har jag skaffat en ny design. Själv är jag nöjd och alla jag har frågat tycker också den är fin. Var inte så smart att jag tog en före bild men den här är i alla fall mycket höstigare och det tycker jag om.
Eftersom jag använder en iMac med bred skärm när jag fixar så kanske det är nånting som ser konstigt och oproportionerligt ut få ni jättegärna skriva en kommentar.
Alltid när jag byter design är det nån som frågar nån av dessa två frågor så jag kan lika gärna skriva här
  1. Jag kodar och fixar själv, headers och sådant gör jag i Microsoft PowerPoint.
  2. Jag varken säljer eller ger bort designer men är det nån enskild kod eller något ni undrar över så är det bara att frågade får ni.
Ursekta fet stil.

Signe gästbloggar

2011-11-12 @ 20:01:08
Övrigt
Tjenare tjenare allihopa! :)
Signe här nudå, jag försöker tvinga matilda (utan med allt för mycket våld) att börja blogga lite mer igen..
Jag kom hit idag vid fyratiden och sen dess har vi hunnit med... ja, inte så mycket, ätit, spelat (haha), sett på tv, nördat på datorn ;) Nu tittar matilda på postkodmiljonären (hej matilda 55+).
Nu ska vi kolla på så mycket bättre ;) haha.
Slänger in en söt bild på oss från typ juli?


MIN! :D

2011-11-10 @ 20:02:11
Övrigt


Djurplågeri eller inte?

2011-11-09 @ 07:03:47
Musik/film

Vädigt udda i alla fall...

R I P Hickstead

2011-11-07 @ 07:17:49
Hästar


Tintin 3D

2011-11-05 @ 19:51:32
Musik/film

Kom just hem från bion, först tänkte jag inte komma med men jag är glad att jag gjorde det. Först åt vi pizza och det var trevligt, vi hade förköpt biljetter så vi behövde varken stressa eller köa - skönt.

Filmen var väl sisådär, är inget fan av Tintin precis men jag tänker nog se del två när den kommer på bio, varför bara se första delen av en film uppdelad i två delar?

 


New in

2011-11-04 @ 14:30:00
Övrigt

Min mamma har varit jättesnäll och köpt liniment till min inflammerade handled som vägrar bli bättre. Dock kommer det i perioder hur ont jag har men som nu, när det är som värst, kan jag inte ens borsta håret med höger hand.