When Everything Is Lonely I Can Be My Own Best Friend

2012-06-29 @ 19:41:36
Foto - Hästar
För några timmar sen så kom jag hem ifrån det sista av de tre ridläger som jag har jobbat på. det känns lite tråkigt att det är slut men samtidigt är det jätteskönt att få komma hem, göra vad man vill när man vill och framförallt så är det tyst och att jag får vara ensam hemma gör det hela ännu bättre! Planerar att lägga mig i ett hett bad, somna framför en bra film vid 11-tiden, vakna mitt i natten, se några filmer till och sen sova tills jag vaknar.

Glad midsommar!

2012-06-22 @ 15:02:20
Foto - Hästar

M U

2012-06-21 @ 20:43:11
Foto - Övrigt

Kvällskurs dressyr - dag 2

2012-06-19 @ 22:52:56
Dagens Ridpass

Jag lyckades lära mig dressyrprogrammet utantill men sen behövde jag inte rida det i alla fall, Solveig nämnde det inte så jag kanske inte behöver rida det alls. Safira var lite tjurig i några galoppfattningar då hon helst bara ville ställa sig i mitten och inte gå framåt, ryggningarna gick inte heller särskilt bra men i övrigt så gick det ganska bra, jag är i alla fall nöjd.

Det jag kommer ha mest nytta av efter den här kursen är nog det att jag äntligen har insett VAD som är felet med min sits och HUR jag ska åtgärda det. När jag rider, speciellt på böjt spår, så viker jag mig åt sidan och har blicken fäst neråt mot hästen eller i mot mitten av tex. en volt och försöker ställa mig själv i stället för att ställa hästen. Det är inte så att ingen av mina andra ridlärare har påpekat det, nejdå, de har bara inte fortsatt att tjata på mig varv efter varv efter varv tills jag har slutat. Nu ska jag i alla fall sluta med mina bananböjningar, om det så krävs att jag börjar rida i en sån plåtrustning som riddare har...


Kvällskurs dressyr - dag 1

2012-06-18 @ 22:13:50
Dagens Ridpass

Att jag går den här kursen kommer nog hjälpa mig en hel del inom ridningen. Innan vi fick rida fram så samlade Solveig, vår instruktör, oss och talade lite om drivande och förhållande hjälper och sen fick vi öva på det, först i skritt och sen i trav. För mig gick det väl sådär, jag försökte lite för mycket och det resulterade i att tygeln glappade och Safira blev ganska förvirrad.
Tydligen var det meningen att vi skulle ha förberett oss och övat in ett dressyrprogram som vi skulle rida upp, det hade jag missat totalt så medan de andra fick gå in i ridhuset en och en och rida upp sina program så red jag runt på utebanan. Det gick sådär, Safira var ganska spänd och skyggade för osynliga monster i buskarna men vi hade några bra tillfällen då saker och ting stämde. I slutet så fick jag och en till som ännu inte hunnit rida sitt program gå upp tillsammans till ridhuset och rida lite där. Jag fick en del menande harklingar när jag gjorde fel men också beröm när jag gjorde rätt och en hel del bra tips som jag ska försöka tänka på imorgon.
S ville att jag skulle rida mitt program imorgon i stället så nu sitter jag här och försöker få in det i huvet, det går väl inte jättebra men jag har bestämt mig för att jag ska kunna det imorgon!


Fyra bilder från förra veckan

2012-06-17 @ 12:29:22
Foto - Hästar
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Sommarjobb

2012-06-16 @ 10:19:55
Hästar

I november förra året publicerade jag ›det här‹ inlägget om att jag hade fått sommarjobb på min ridskola som fritidsledare under ridlägrena. Igår kom jag hem efter min första arbetsvecka och allt har helt klart varit över förvänan, inte för att jag trodde att det skulle bli dåligt på något sätt men i alla fall. Jag har själv aldrig varit på ridläger innan så det är roligt att få uppleva det. Nu på eftermiddagen ska jag ut igen för läger nr. 2, jag träffade två av deltagarna redan igår och de verkade snälla och trevliga så jag hoppas på en till toppenvecka.

Igår red jag också terminens sista ridlektion, jag hade Safira och hon var ganska speedad och ville inte riktigt koncentrera sig men det gör inte så mycket för förra lektionen gick så bra att jag kan leva på det livet ut. Dessutom kommer jag rida en del nu kommande vecka också, från måndag till onsdag ska jag vara med på en kvällskurs i dressyr för en instruktör som jag aldrig har ridit för förut så nu är jag både väldigt nervös och förväntansfull.

Jag ska också försöka hinna ta fram kameran och fota lite den här veckan så jag har lite fina sommarbilder att visa sen, ska dessutom hinna blogga lite från min iPad hade jag tänkt men vifår se hur det blir med det...


Fång

2012-06-05 @ 23:25:31
Hästar
Förra året, ungefär vid den här tiden, fin Muska korsförlamning. Igår ringde B som äger hästarna och sa att Muska hade fått ett återfall och att veterinären var påväg. Senare på kvällen när jag skulle åka och hälsa på henne så fick jag reda på att det tydligen inte var korsförlamning utan fång, kylan som harvarit har både gjort gräset kraftigare och hästarna mer mottagliga. Stackars lilla ponny måste stå inne nu dygnet runt men hon får smärtstillande och är lika pigg och glad som vanligt. Jag är helt säker på att hon blir bra, det måste hon bli♥

Världens bästa ponny ♥

2012-06-02 @ 20:26:33
Foto - Hästar
Har varit glad ända sen ridlektinen igår, allting kändes så bra - en riktig boost för själförtroendet!