Stolt

2011-08-31 @ 20:22:49
Dagens Ridpass
Kom just hem från hästarna, är så stolt över Krapi, först gick han så snällt utan att skygga eller tramsa. Vi skrittade en bit, gick in av och an i skogen och sen red vi hem igen. På en liten väg så skulle vi testa trava, bara en liten bit eftersom hästarna har stått. Krapi som inte brukar trava utan bara grisepassa tog ren fin trav automatiskt, lät honom ta några få steg innan jag tog ner honom till skritt, man ska sluta när det går som bäst och jag är så stolt♥

favorit i repris

Härla

2011-08-30 @ 16:38:45
Hästar
Igår fick hästarna skor och imrogon ska dom sättas igång igen. Vi börjar väl med en liten tur så dom bara får sträcka på benen. Jag har inte ridit mycket alls i sommar, Muska har stått och Krapi tycker inte om att gå ensam och då blir han så jobbig och spänd. I stället hoppas jag på att kunna rida mycket i höst och så småning ska jag börja rida på "banan" jag fixade till i våras.

smiling horse

Skit dag

2011-08-29 @ 18:41:04
Hästar
Kunde knappt sova inatt och när jag väl somnade så drömde jag helt sjuka drömmar. Har haft huvudvärk hela dage, känns som att någon krossar mitt näsben innifrån. Hästarna är i Sund och får skor så jag har inte kunnat åka dit. Ingenting känns bra och att den finaste ponnyn i världen tog sina sista andetag i morse gör ju inte saken bättre...
Visst är jag snygg när jag rider, ser ut som en svettig mammut på en liten ponny som jag plågar med min fina skänkel?

Stiligt Horze

2011-08-28 @ 15:39:00
Utrustning/Outfits

Nånting som jag tycker är jättefult är ridstövlar där lädret "viker" sej. Gick in på Horzes hemsida för att kolla upp nypriset på ett par ridbyxor som jag ska sälja - lyckad produktbild!?

Inlägg till Sonette, 2.6.1989 - 29.8-2011✞

2011-08-27 @ 16:54:57
Hästar
Att veta att ditt liv om bara några dagar tar slut känns helt ofattbart. Att en liten ridskoleponny kan ta så stor plats i ens hjärta känns ungefär lika ofattbart. Igår träffade jag dej sista gången, stod och kramade dej länge, lät tårarna droppa ner i din päls och strök dej över din varma mule.

I lite över 7 år har jag haft lyckan att känna dej, det var kärlek vid första ögonkastet från min sida när såg dig stå i din spilta och tigga godis. Några veckor senare fick jag rida dej för första gången, sitta på den vita prinsessponnyns rygg och njuta av varje sekund. Du var den första hästen jag galopperade med, hoppade med och föll av. Alla minnen är så klara så det nästan är smärtsamt. I över ett år så var du den enda hästen jag red, det gjorde ju så klart bandet mellan oss ännu starkare men det var den lilla stunden före och efter varje lektion när jag satt i din spilta och njöt av att få vara nära dej som har betytt.
Sen blev du halt, gick med på nybörjarlektioner nu och då när du var bättre för att sedan bara stå i hagen och skräpa. Efter att du nu de senaste 4 månaderna bara stå och njuta av livet trodde alla att du kanske skulle vara bättre, det var ju trots du som fortast av alla skrittade tillbaka till stallet från betet men när den slutgiltiga prövningen kom och du skulle travas en bit för att se om du kanske kunde gå som sällskapshäst så kunde alla se att du var halt, ända uppifrån korset. Då togs beslutet som är anledningen till att jag skriver det här inlägget och på måndag morgon så..

Du kommer bara stå helt lugnt och sen går det jättesnabbt, innan du hinner märka någonting så travar du iväg till trapalandas evigt gröna ängar - Östrahults Sonette, prinsesshästen som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta♥


Tänker inte ursäkta min fula redigering, ni får ta det (vissa änglar har faktiskt bara en vinge)

Härligt och förjävligt

2011-08-26 @ 19:34:17
Dagens Ridpass
Fick rida Safira idag, underbart att sitta i  hennes sadel igen även om kanske inte själva lektionen gick så bra. Dock är jag otroligt nöjd över galoppen, hon gick stadigt och lugnt utan att varken hetsa upp sej eller bli bockig, kunde rida med lite lägre hand och ge henne lite mer tygel utan att hon fick spel.
Efter lektionen så gick jag och Mia ner med Safira till ponnyhagen. Hon berättade att Sonette ska tas bort och även om jag redan visste om det så var det jättetungt och vi stod där och grät en stund medan vi pratade. Jag skriver ett skilt inlägg sen, just nu så ska jag bara ta det lugnt.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Fredag

2011-08-26 @ 07:22:11
Hästar
Idag är det ridning som vanligt, självklart hoppas jag på Chic eller Safira. Jag tänkte försöka testa dom saker som Lydi lärde mej när jag red Freddie på åkern för några dagar sen, även om jag kände mej som en totaly nybörjare och Freddie gick som en anka så kände jag i alla fall skillnaden på att rida och åka. Skriver om hur det gick när jag kommer hem i kväll.

Sen så bjuder jag på ett mongoface

@Lydia sundlöf

Hiss/ diss?

2011-08-25 @ 07:27:13
Utrustning/Outfits

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta schabrak, om jag har förstått det rätt så kan man byta ut flaggan (??). Från början tyckte jag det var jättefult men ju mera jag tittar deso mer gillar jag det, vad tycker ni?

HAHAHAHA

2011-08-24 @ 15:32:51
Övrigt

Kan inte ens komma ihåg att jag har skrivit denhär kommentaren men tyvärr så har jag det... Stackars människa som hittade denna kommentar när hon loggade in, nåja vill ni läsa inlägget så finns det här ->huhu

Tur med Älgut

2011-08-23 @ 22:02:02
Dagens Ridpass

Eftersom Lydi är på klassresa så följde jag med Lollo ut och red, det var supermysig! Vi travade några längre sträckor, blan annat på en gigantisk stubbåker där vi körde lite monté. Freddie var piggelin och tog galopp för att komma ikapp mossan men han är så snäll så det var inget problem att få stopp på honom.

Imorgon kommer jag dock ha jätteont i ryggen, det får jag alltid när jag har ridit än längre stund utan väst, har ingen aning om vad det beror på..

charmigt :)

Speciella hinder

2011-08-23 @ 12:59:16
Hästar
Vill man ha inspiration till titthinder så kan det här vara nånting, tycker hindret med noter är fint och sen är ju det med hästarna otroligt gulligt :)

Hittade från början detta inlägg hos ryttarna.webblogg.se och tänkte att jag kunde dela med mej av det.



Naket

2011-08-22 @ 15:34:24
Hästar
Egentligen tänkte jag åka till hästarna nu men jag kom hem så sent, regnet ligger i luften och vi ska få middsgsgäster så det kan jag glömma. Igår när jag var där var Krapi så mysig, tryckte in sitt huvud mellan mina knän så att jag kunde klia honom i öronen och ville riktigt bara mysa - det är sånt som förgyller ens dag♥

Nu har dom äntligen fått av täckena och krapi går utan huva också så nu kan vinterpälsen få växa fritt, luddigt och mysigt!

jag kan tyvärr inte få bilden att vända sej.

Rida Freddie

2011-08-21 @ 10:18:22
Hästar
Idag ska jag rida Freddie (lydis ponny). Har bara skrittat honom lite förut så det ska bli roligt. Egentligen är det väl lydi som ska rida ordentligt och köra lite markarbete och jag ska väl mest bara skritta fram och sen rida ordentligt en liten stund men roligt ska det bli ändå :D

Jag vet inte riktigt vad jag gör eller varför men det är den enda bilden på mej och freddie (?) så jag tyckte att den passade.

Gårdagens ridpass*

2011-08-20 @ 16:08:22
Dagens Ridpass

Jag fick rida Chic igår igen och nu visste jag lite hur jag skulle rida honom och det gick mycket bättre! Lyckades korta stunder hålla honom ställd och böjd även i traven innan han drog iväg i sin 'det är roligare att springa fort än fint- trav'. Vi gjorde mycket växlingar mellan inåt och utåtställning på både böjt och rakt spår. Det gick riktigt bra, Chic blev mjuk och sökte sej neråt.

Galoppen var däremot förfärlig, precis alla jag har pratat med innan har sagt att han är jättesvår/jobbig i galoppen och rätt har de haft. Vi började i hans lättare varv, höger, och före vi skulle fatta så fick jag instruktioner om att hålla allt vad jag orkade och lite till i yttertygeln. Första varvet kändes helt OK även om det var jobbigt men sen i vänster varv taggade han till ordentligt och tyckte det var otroligt roligt att springa och ibland kändes det nästan som om han sprang neråt.

Trav                                                                                                Galopp

Eftersom Chic blir pigg, stark och tung i galoppen är han jobbig att hålla och man(i alla fall jag) blir lätt att trilla 'lite' framåt. Lyckades inte få med neråtkänslan i min fina teckning men ungefär sådär måste det sett ut.

Vill passa på att tillägga att jag inte sadlar som en kratta utan denna bild är tagen efter lektionen när schabraket & padden har glidit bak.

@Lydia Sundlöf


Späckad fredag

2011-08-19 @ 06:38:05
Hästar
Godmorgon!
Bloggar nu för jag kommer ine hinna ikväll. Efter skolan så åker jag och rider och när jag kommer hem igen så blir det snabba ryck till travbanan. Jag har meddelat att jag inte kan vara blomsterflicka, lite tråkigt. Sen ikvll/natt/morgon är det kräftning som gäller.
Angående riningen så ska vi egentligen ha hoppning idag (vi har dressyr/hoppning varanan vecka) men eftersom ästarna satts igång förra veckan så kan det häna att det blir dressyr nu med. I så fall hoppas jag att jag får rida Chic så att jag kan testa honom i alla gångarter.



Sitter på papis dator så ni får en arkivbild @ Lydia Sundöf